S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Najava 3. razpisa programa Interreg ADRION

Najava 3. razpisa programa Interreg ADRION

V Budvi (Črna Gora) je 6. maja 2019 potekal 2nd ADRION annual event , na katerem je Skupni sekretariat napovedal skorajšnje odprtje 3. razpisa. V bistvu bosta to dva ločena razpisa in sicer za prednostno os 1 (PO 1) s tematikama - Modra rast preko strategije pametne specializacije (S3) in Socialne inovacije ter za prednostno os 3 (PO 3) s tematikama - Pomorski transport in Mestni transport.

Za vsako PO 1 je na voljo približno 5,3 MEUR ESRR sredstev (od tega za vsako tematiko 1/2) ter za PO 3 6,3 MEUR ESRR (od tega za vsako tematiko 1/2).

Trajanje razpisa:

  • PO 1: od 20. maja 2019 do 29. julija 2019 (15:00 CEST)
  • PO 3: od 22. maja 2019 do 31. julija 2019 (15:00 CEST)

Glavna prednostna naloga razpisov je vključitev organov javne uprave na nacionalni in regionalni ravni, ki so pristojni za obravnavano temo, glede na strateški pomen razpisov. Lokalna uprava je predvidena samo v primeru tematike 2 - PO 3 - ki ima sedež v upravičenih metropolitanskih območjih, tj. Ljubljana in Maribor.

Sodelovanje mednarodnih organizacij, EGTC in privatnih partnerjev ni dovoljeno;

Organi javnega prava in javni organi (javni zavodi, inštituti,…), so upravičeni finančni partnerji, pod pogojem, da so pristojni za obravnavano temo in da je zadevni javni organ (ministrstvo ali regionalna uprava) vključen kot pridruženi partner - PO 1 (obe tematiki) in PO 3 (tematika 1);

Organi javnega prava in javni organi (javni zavodi, inštituti,…) so upravičeni finančni partnerji, pod pogojem, da so pristojni za obravnavano temo in da je ustrezni javni organ (ministrstvo, regionalna ali lokalna uprava) vključen kot vodilni / projektni partner v predlogu projekta - PO 3 (tematika 2) – z namenom zagotoviti izvedljivost pilotnih ukrepov;

Vsaka institucija lahko sodeluje v največ enem projektnem predlogu na posamezni PO.

Vse predstavite z dogodka so na voljo na spletni strani programa ADRION.

Deli to novico z ostalimi