S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Nove priložnosti za projekte v okviru 2. razpisa transnacionalnih programov Mediteran in Podonavje 2014-2020

Nove priložnosti za projekte v okviru 2. razpisa transnacionalnih programov Mediteran in Podonavje 2014-2020

Ljubljana, 21. februar 2017 - Ob odprtju drugega razpisa programov Interreg Mediteran in Interreg Podonavje je Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko v vlogi nacionalnega organa za transnacionalne programe 16. februarja 2017 organizirala informativni dan, na katerem so bile predstavljene vsebinske usmeritve, administrativni pogoji in postopki, finančni pogoji ter druge pomembne informacije o drugem razpisu programov Mediteran in Podonavje. 

Slovenija v obdobju 2014–2020 sodeluje v petih programih transnacionalnega sodelovanja, v okviru katerih je vključenim državam članicam na voljo 873 milijonov evrov sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). Predvidena sredstva so v glavnini namenjena sofinanciranju skupnih projektov institucij iz držav članic na področju inovativnosti, nizkoogljične družbe, prometa in energije, naravnih in kulturnih virov ter podpori makroregionalnim strategijam.

Transnacionalni programi so na sredi razpisnega obdobja: v pogodbah je angažiranih že 350 milijonov evrov sredstev ESRR; projektni predlogi, ki so v ocenjevanju, bodo imeli na voljo okvirno 170 milijonov evrov, za nove razpise pa je na razpolago še okvirno 350 milijonov evrov. 

Dosedanji rezultati so za Slovenijo zelo spodbudni. Slovenski partnerji sodelujejo v 128 od 204 odobrenih projektih, od skupno 209 sodelujočih slovenskih institucij pa jih 26 nastopa v vlogi vodilnega partnerja. Pogodbena vrednost slovenskih partnerjev znaša 44 milijonov evrov, od tega 37 milijonov evrov iz ESRR.

Drugi razpis programa Mediteran je odprt od 30. januarja do 31. marca 2017, razpis programa Podonavje pa bo objavljen predvidoma maja 2017 oziroma ko bodo države kandidatke in tretje države podpisale finančne sporazume in bo v veljavo stopil spremenjeni programski dokument. Razpisna dokumentacija je že objavljena in dosegljiva na sledeči povezavi.

V popoldanskem delu je nacionalna kontrola organizirala seminar o poročanju za slovenske partnerje v že odobrenih projektih.

Prezentacije informativnega dne so dostopne na sledeči povezavi

Deli to novico z ostalimi