S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Objavljen razpis za celovito karierno usmerjanje študentov

Objavljen razpis za celovito karierno usmerjanje študentov

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila »Javni razpis za sofinanciranje nadgradnje dejavnosti kariernih centrov v visokem šolstvu v letih 2015-2020«, ki nadgrajujejo že obstoječe dejavnosti v teh centrih. Skupna okvirna vrednost razpoložljivih sredstev znaša največ do 5.750.000,00 evrov, Evropski socialni sklad prispeva 80 % tega zneska.

Namen javnega razpisa je zagotavljanje celovite in kakovostne karierne orientacije za študente skozi celotni študijski proces od vpisa do zaposlitve ter usklajevanje pridobljenih znanj študentov s potrebami na trgu dela. Obenem predstavlja podporo izmenjavi izkušenj, rezultatov ter dobrih praks na področju kariernega svetovanja in med kariernimi svetovalci na nacionalni ter mednarodni ravni. Karierno usmerjanje se bo izvajalo v nadgradnji kariernega svetovanja na visokošolskih zavodih. Ob tem se bo okrepilo sodelovanje kariernih centrov z delodajalci oziroma neposredni vstop diplomantov v bodoča delovna okolja, kar bo pripomoglo tudi k uresničevanju ciljev strategije Evropa 2020 in Strateškega okvira za evropsko sodelovanje v izobraževanju in usposabljanju, med katerimi so večja zaposljivost diplomantov in bolj učinkovit vstop na trg dela, odprava neskladij med ponudbo študijskih programov, znanj in povpraševanjem ter zmanjšanje osipa in končanje študija v roku. Cilj javnega razpisa je tudi vpeti karierno orientacijo v načrtovanje, izvajanje in spremljanje visokošolske dejavnosti.

Razpisna dokumentacija in več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Deli to novico z ostalimi