S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Odkrivamo vam lokacije iskanja zaklada v okviru kampanje EU projekt, moj projekt

Odkrivamo vam lokacije iskanja zaklada v okviru kampanje EU projekt, moj projekt

Slovenija se je pridružila prvi kampanji Evropa v moji regiji (»Europe in My Region«), ki jo je začela Evropska komisija željo, da bi spodbudila državljane k odkrivanju in spoznavanju projektov, ki jih po vsej Evropi financira EU. 10. in 11. junija bo svoja vrata odprlo tudi 20 projektov po celi Sloveniji, ki se bodo predstavili z zanimivimi in izobraževalnimi programi. Na štirih lokacijah boste lahko iskali skriti zaklad: Letališče Maribor, eko-socialna kmetija Korenika v Šalovcih, RCERO Ljubljana, podjetje Arctur d.o.o. v Novi Gorici. Če ga najdete, si lahko prislužite potovanje v eno od evropskih prestolnic ali lepo nagrado. 

Kampanja „Europe in My Region“ (Evropa v moji regiji), ki jo organizira Generalni direktorat Evropske komisije za regionalno politiko s podporo predstavništev in organov upravljanja držav članic, poteka od 29. aprila do 11. junija. V 23 državah EU se bo odvilo več kot 1.200 dogodkov, ki se jih bo po pričakovanjih udeležilo na tisoče državljanov. Kampanja združuje štiri različne pobude: dneve odprtih vrat projektov EU, lov na zaklad, fotografski natečaj in blogersko kampanjo. Namen vseh teh dejavnosti pa je spodbuditi državljane, naj si ogledajo projekte, financirane s sredstvi EU, ter v družabnih omrežjih delijo fotografije in svoje vtise.

Tako bodo prejemniki evropskih sredstev v maju in juniju v okviru dnevov odprtih vrat projektov EU predstavljali svoje projekte državljanom, na spletu pa je na voljo zemljevid, na katerem je mogoče poiskati projekte, ki sodelujejo pri tej pobudi. Sodelovati je mogoče tudi v lovu na zaklad, ki ga gosti 18 držav in skupaj 45 regij: udeleženci lova morajo poiskati skrite namige v nekaterih sofinanciranih projektih in rešiti spletni kviz. Lov na zaklad v Sloveniji bo 10. in 11. junija, s sodelovanjem pa si lahko prislužite potovanje v eno od evropskih prestolnic.

Vsi, ki boste fotografijo zaklada poslali tudi na [email protected], boste lahko izžrebani za lepo praktično nagrado. Namig: zaklad pisan in pravokotne oblike. 

Namen petega fotografskega natečaja, ki že poteka na Facebooku (od 2. maja do 28. avgusta), je izpostaviti projekte, ki lokalnim skupnostim resnično nekaj pomenijo. Za sodelovanje je treba posneti fotografijo projekta, ki ga financira EU in na kateri sta prikazana tudi ploščica z oznako ali pano ter zastava EU. Trije zmagovalci bodo lahko osvojili lepo nagrado - udeležbo na fotografskem tečaju, ki ga vodi profesionalni fotograf, in potovanje v Bruselj.

Tudi najbolj nadarjeni blogerji, ki bodo objavljali prispevke o lokalnih projektih, bodo povabljeni v Bruselj, kjer se bodo udeležili medijskega programa v okviru prireditve European Week of Regions & Cities (Evropski teden regij in mest), ki bo od 10. do 13. oktobra 2016.

Sodelujte s svojimi talenti v sliki ali besedi!

Deli to novico z ostalimi