S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Odobrena evropska sredstva za razširitev industrijsko poslovne cone v Lendavi

Odobrena evropska sredstva za razširitev industrijsko poslovne cone v Lendavi

Ljubljana, 5. marec 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Razširitev industrijsko poslovne cone Lendava«. Za dobrih 318 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Lendava, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 193 tisoč evrov.

Občina Lendava bo razširila in posodobila industrijsko poslovno cono, s čimer želi spodbuditi ekonomsko aktivnost na demografsko ogroženem območju z najvišjo stopnjo brezposelnosti v Sloveniji. Cilj projekta je zagotoviti nove površine v industrijsko poslovni coni Lendava. Naložba obsega izgradnjo ceste s pripadajočo komunalno in prometno infrastrukturo. 

Z izvedeno investicijo bodo zagotovljeni ustrezni pogoji mikro, malim in srednje velikim podjetjem za opravljanje poslovnih dejavnosti, kar bo prispevalo ustvarjanju novih delovnih mest in povečanju dodane vrednosti.

Foto: Tomaž Galič

Deli to novico z ostalimi