S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Odprt je natečaj za nagrade Novega evropskega Bauhausa

Odprt je natečaj za nagrade Novega evropskega Bauhausa

Nagrade so priznanje za dobre prakse, primere in koncepte, ki ponazarjajo vrednote Novega evropskega Bauhausa - trajnostnosti, estetike in vključenosti. Prijave so odprte do 31. januarja 2023.

Nagrade 2023 bodo podeljene 15 prijaviteljem, ki bodo koncept Novega evropskega Bauhausa najbolje prenesli v konkretne koristi za življenja ljudi.

Nagrade za leto 2023 bodo podeljene v štirih kategorijah, temelječih na tematskih oseh preobrazbe, ki usmerjajo uresničevanje novega evropskega Bauhausa:

  • obujanje vezi z naravo,
  • povrnitev občutka pripadnosti,
  • prednostna obravnava krajev in ljudi, ki to najbolj potrebujejo, in
  • potreba po dolgoročnem razmišljanju in upoštevanju življenjskega kroga v industrijskih ekosistemih.

V vsaki od štirih kategorij se bodo nagrade podeljevale v treh vzporednih sklopih natečaja:

  • sklop A: nagrada za „prvake novega evropskega Bauhausa“ bo namenjena obstoječim in dokončanim projektom z jasnimi in pozitivnimi rezultati;
  • sklop B: nagrada za „vzhajajoče zvezde novega evropskega Bauhausa“ bo namenjena konceptom mladih talentov, starih največ 30 let. Koncepti so lahko na različnih stopnjah razvoja, od zamisli z jasnim načrtom do prototipov;
  • sklop C: nagrada za „prvake novega evropskega Bauhausa na področju izobraževanja“ pa bo namenjena pobudam, ki se osredotočajo na izobraževanje in učenje. Upravičeni so dokončani projekti in pobude z minimalno ravnjo zrelosti.

Zmagovalci bodo prejeli denarno nagrado v višini do 30.000 € in komunikacijski paket za pomoč pri nadaljnjem razvoju ter promociji svojih projektov in konceptov. Razglasitev bo potekala na uradni slovesnosti, ki jo bo gostila Evropska komisija julija 2023.

Novi evropski Bauhaus (NEB) evropskemu zelenemu dogovoru dodaja kulturno razsežnost in pospešuje zeleni prehod s spremembami na terenu, ki združujejo vrednote estetike, trajnostnosti in vključevanja. Natečaj za nagrade Novega evropskega Bauhausa tako priznava in nagrajuje dobre prakse, primere in koncepte, ki jasno ponazarjajo, kako je mogoče triado temeljnih vrednot NEB implementirati v praksi.

V okviru prvih dveh natečajev za leti 2021 in 2022 sta bili nagrajeni odličnost in ustvarjalnost pri izvajanju Novega evropskega Bauhausa ter izpostavljeni izjemni projekti, zamisli in koncepti (skupno je bilo prejetih več kot 3 000 prijav), ki so nadalje navdihnili razvoj pobude.

Več informacij najdete na povezavi: https://prizes.new-european-bauhaus.eu/themes/custom/custom_ulkit/pdf/applicants-guide/NEB%20Prizes%202023_SL.pdf, prijavite pa se lahko tukaj: https://prizes.new-european-bauhaus.eu/.

Deli to novico z ostalimi