S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Oživljamo mesta: Evropska sredstva za ureditev obale v Kopru

Oživljamo mesta: Evropska sredstva za ureditev obale v Kopru

Ljubljana, 9. avgust 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Revitalizacija dela obale med izlivom Badaševice in Žusterno«. Za 4,5 milijona evrov vreden projekt, ki ga izvaja Mestna občina Koper v okviru Trajnostne urbane strategije mesta Koper, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 616 tisoč evrov.

V okviru projekta je Mestna občina Koper revitalizirala del obale med Badaševico in Žusterno. Natančneje, na približno 600 metrov dolgem odseku je postavila skalomet in nasip v morje, v prihodnjih mesecih pa bo uredila tudi urbani obmorski park. Poleg tega bodo v Kopru zgradili tudi meteorne kanale, kamor se bo odvajala meteorna voda iz zalednih površin južno od obalne črte, kjer potekajo obstoječe pešpoti in kolesarske steze, na območju hitre ceste Koper-Izola in pobočju Markovca.

Mestna občina Koper je projekt že začela izvajati. Z delom bo nadaljevala ob koncu poletne sezone, investicija pa bo zaključena predvidoma do konca letošnjega leta.

Foto: Mestna občina Koper

Deli to novico z ostalimi