S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Povezujemo Slovenijo: Evropska sredstva za širokopasovna omrežja na območjih, kjer ni tržnega interesa za njihovo izgradnjo

Povezujemo Slovenijo: Evropska sredstva za širokopasovna omrežja na območjih, kjer ni tržnega interesa za njihovo izgradnjo

Ljubljana, 15. marec 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije GOŠO 5«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo razpisa, znaša dobrih 21 milijonov evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval več kot 17,3 milijona evrov.

Z javnim razpisom bo na območjih belih lis omogočeno sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij v Gorenjski, Goriški, Obalno-kraški, Osrednjeslovenski, Primorsko-notranjski, Savinjski, Zasavski in Posavski statistični regiji ter v statistični regiji Jugovzhodna Slovenija. Tako bo z javnimi sredstvi v naslednjih treh letih omogočena izgradnja infrastrukture na območjih, kjer vsem gospodinjstvom dostopovna širokopasovna omrežja naslednje generacije še niso na voljo in hkrati ni tržnega interesa za gradnjo teh omrežij. Gospodinjstvom pa bodo na voljo elektronske komunikacijske storitve  s prenosno hitrostjo najmanj 100 Mb/s.

S to odločitvijo želimo prispevati k zmanjševanju razlik in izenačevanju izhodiščnih možnosti na vseh koncih države ter delamo nove korake v smeri cilja, da noben del Slovenije ne bo zapostavljen.

Javni razpis, na katerega lahko kandidirajo registrirani operaterji elektronskih komunikacij, bo Ministrstvo za javno upravo objavilo predvidoma v petek, 19. marca 2021.

Foto: ipopba/stock.adobe.com

Deli to novico z ostalimi