S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Projekt programa Interreg Območje Alp izbran med finaliste nagrad RegioStars

Projekt programa Interreg Območje Alp izbran med finaliste nagrad RegioStars

Projekt programa Interreg Območje Alp iz obdobja 2007 – 2014 SEAP_Alps je finalist nagrad Evropske komisije za dobre prakse in inovativne projekte v regionalni politiki in sicer v kategoriji Energetska unija: podnebne spremembe.

Projekt SEAP_Alps, pri katerem sta kot projektni partner sodelovala tudi BSC Kranj in razvojna agencija Sinergija iz Moravcev, je prilagodil koncept evropske Konvencije županov za podnebne spremembe in energijo (SEAP – Sustainable Energy Action Plans) potrebam alpskih regij. Lokalne skupnosti so tako dobile skupno metodo za energetsko načrtovanje in prilagajanje  podnebnim spremembam. Projekt je tudi testiral nov javno-zasebni investicijski koncept, ki občinam omogoča doseganje kriterijev energetske učinkovitosti za stavbe.  Rezultate projekta SEAP_Alps nadgrajuje trenutno potekajoči projekt PEACE_Alps.

Podelitev nagrad RegioStars bo potekala 10. 10. 2017 v Bruslju kot del Evropskega tedna regij in mest.

Več informacij:  http://ec.europa.eu/regional_policy/it/regio-stars-awards/

Deli to novico z ostalimi