S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Projekt Symbi: Anketa o industrijski simbiozi in investicijskem potencialu

Projekt Symbi: Anketa o industrijski simbiozi in investicijskem potencialu

Ljubljana, 13. december 2016 - Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) od aprila letos sodeluje v projektu Symbi – Industrijska simbioza za regionalni trajnostni razvoj in snovno učinkovito krožno gospodarstvo.

Projekt združuje devet partnerskih organizacij iz sedmih držav (Slovenije, Španije, Italije, Madžarske, Poljske, Grčije in Finske). Njegov cilj je razširiti poznavanje in uporabo koncepta industrijske simbioze in podpreti prehod v gospodarstvo, učinkovito z viri, preko vzpostavitve teritorialnih sinergij za ravnanje z odpadki, izmenjavo odvečne energije in stranskih produktov kot sekundarnih surovin. 

V okviru projekta smo pripravili tri kratke vprašalnike, namenjene trem ciljnim skupinam. Z njimi želimo identificirati prednostne sektorje in čezsektorska področja za krepitev investicij in javno zasebnih partnerstev ter pripraviti pregled investicijskega potenciala za projekte industrijske simbioze.

Vprašalniki:

1. Industrijska simbioza - investicijski potencial: podjetja

2. Industrijska simbioza - investicijski potencial: vlagatelji in finančne institucije

3. Industrijska simbioza - investicijski potencial: javni sektor

Finski partner v projektu Symbi, HAMK – Univerza za uporabne vede v regiji Häme, bo na podlagi odgovorov pripravil analizo investicijskih potencialov na področju industrijske simbioze za regije, vključene v projekt Symbi.  

Za verodostojne rezultate in zagotovitev uporabne vrednosti analize je izredno pomemben čim večji odziv, zato se zanj že vnaprej iskreno zahvaljujemo. Vaše odgovore bomo sprejemali vse do 30. december 2016.  

Za morebitna dodatna pojasnila se lahko obrnete na naslov: symbi.svrk(at)gov.si.

Več o projektu na spletni strani: http://www.interregeurope.eu/symbi/

 

Deli to novico z ostalimi