S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Širimo mrežo kolesarskih poti: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo v občini Apače

Širimo mrežo kolesarskih poti: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo v občini Apače

Ljubljana, 23. april 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Kolesarska povezava med naselji in sosednjimi občinami ob državni cesti R2-438/1307 od naselja Črnci do naselja Vratja vas - 1. faza in zveznost«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta v okviru Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije, znaša 700 tisoč evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 241 tisoč evrov.

Občina Apače bo v okviru projekta zgradila manjkajoči odsek kolesarske poti na relaciji Črnci-Žepovci v skupni dolžini 2.716 metrov in širini 2,5 metra. Investicija se bo izvajala vzporedno z rekonstrukcijo regionalne ceste, ki poteka od Gornje Radgone do mejnega prehoda Trate.

Načrtovana kolesarska povezava se navezuje na že zgrajeno kolesarsko povezavo med naselji Črnci in Apače ter se nato priključuje na kolesarsko pot med naseljem Segovci in Lutverci, ki bo zgrajen iz sredstev državnega proračuna. Le-ta se priključuje na že zgrajen odsek kolesarske povezave Murska kolesarska pot na meji med občino Apače in občino Gornja Radgona ter upravnim središčem Gornja Radgona.

S projektom, za katerega smo odobrili evropska sredstva, se tako zagotavlja neprekinjena kolesarska povezava med mestom Gornja Radgona in naseljem Žepovci v skupni dolžini 11 kilometrov.

Foto: Klemen Razinger

Deli to novico z ostalimi