S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Spodbujamo podjetništvo na Gorenjskem: Evropska sredstva za Kovačnico – podjetniški inkubator Kranj

Spodbujamo podjetništvo na Gorenjskem: Evropska sredstva za Kovačnico – podjetniški inkubator Kranj

Ljubljana, 2. april 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Kovačnica – podjetniški inkubator Kranj«. Za slabega 2,5 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Kranj, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 1,5 milijona evrov.

Mestna občina Kranj namerava v okviru projekta vzpostaviti nov podjetniški inkubator Kovačnica kot osrednji subjekt inovacijskega okolja Gorenjske in mesta Kranja. Projekt vključuje nakup, prenovo in opremljanje nekdanjih prostorov pošte na Poštni ulici 4 v starem mestnem jedru.

Mestna občina Kranj želi s projektom povečati dodano vrednost malih in srednjih podjetij v regionalnem gospodarstvu, spodbuditi inovacijski in zagonski podjetniški potencial občine, krepiti podjetništvo in ustvarjalno regionalno skupnost ter prispevati k trajnostni rabi prostora.

Foto: Klemen Razinger

Deli to novico z ostalimi