S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo Ajdovščina-Lokavec

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo Ajdovščina-Lokavec

Ljubljana, 17. maj 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »DRR DRSI Ajdovščina-Lokavec«. Za 2,4 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo v okviru Dogovora za razvoj Goriške razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 534 tisoč evrov.

V okviru projekta bo Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo zgradila 2,1 kilometra nove kolesarske povezave med mestnim naseljem Ajdovščina in naseljem Lokavec. S tem bo povezala lokalno in državno kolesarsko omrežje.

Naložba bo omogočila izboljšanje pogojev za varno pešačenje in kolesarjenje na območju občine Ajdovščina. Poleg tega bo spodbujala trajnostno mobilnost z zagotavljanjem pogojev za dnevne migracije kolesarjev in povečala prometno varnost. Investicija bo prispevala tudi k zmanjšanju emisij hrupa in škodljivih vplivov prometa na okolje ter k izboljšanju življenjskega okolja.

Foto: wajdusna.com

Deli to novico z ostalimi