S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo Kokrica-Brdo

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo Kokrica-Brdo

Ljubljana, 17. maj 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »DRR Kokrica-Brdo«. Za 362 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Kranj v okviru Dogovora za razvoj Gorenjske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 155 tisoč evrov.

V okviru projekta bo Mestna občina Kranj uredila kolesarsko povezavo na manjkajočem odseku Kokrica-Brdo. S tem bo omenjena občina zagotovila kolesarsko povezavo med naseljema Kokrica in Predoslje, saj se bo nova ureditev navezala na že obstoječo kombinirano površino za kolesarje in pešce, ki vodi do Kulturnega doma v naselju Predoslje.

V sklopu investicije bo urejenih 2.094 metrov površin za kolesarje in 1.701 metrov površin za pešce. Naložba vključuje tudi nakup in namestitev opreme za udobnost in privlačnost infrastrukture za pešce in kolesarje, kot so urejeno odvodnjavanje, prehodi za pešce, javna razsvetljava, označevanje in stojala za kolesa.

Mestna občina Kranj bo z investicijo prispevala k povečanju števila dnevnih migracij s kolesom, zmanjšanju uporabe osebnih vozil v mestu in zalednih naseljih ter k povečanju prometne varnosti kolesarjev.

Foto: Fb stran Kr s kolesom

Deli to novico z ostalimi