S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo Medvode-Pirniče-Vikrče

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo Medvode-Pirniče-Vikrče

Ljubljana, 21. maj 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »DRR Medvode-Pirniče-Vikrče«. Za 2,2 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Medvode v okviru Dogovora za razvoj Osrednjeslovenske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 912 tisoč evrov.

V okviru projekta bo Občina Medvode zgradila varno in urejeno kolesarsko povezavo med zalednimi naselji Verje, Zgornje Pirniče, Spodnje Pirniče in Vikrče z mestnim središčem Medvode. Zgrajena asvaltirana kolesarska pot, ki bo dolga 6.215 metrov in široka 3,5 metra, bo dvosmerna ter bo dovoljevala dostop kmetijskim mehanizacijam zaradi obdelave zemljišč, saj je del poti načrtovan med polji. Krajši del poti – 450 metrov – pa bo kolesar voden po obstoječih prometnicah skupaj z motornim prometom. Projekt vključuje tudi izgradnjo brvi čez reko Savo v Medvodah med knjižnico in občinsko stavbo. Le-ta bo dolga 138 metrov.

S kolesarskimi potmi in številnimi priključki nanje se bo v center Medvod privabilo številne občane oziroma kolesarje, s čimer se bo zmanjšala obremenjenost centra Medvod z motornimi vozili.

Naložba spodbuja trajnostno mobilnost in zdrav način življenja ter povečuje varnost kolesarjev.

Foto: medvode.e-obcina.si

Deli to novico z ostalimi