S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo od Kamnika do Ljubljane

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo od Kamnika do Ljubljane

Ljubljana, 23. april 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »DRR – Regionalna kolesarska povezava Kamnik-Mengeš-Trzin-Ljubljana«. Za 3,8 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Kamnik v okviru Dogovora za razvoj Osrednjeslovenske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval nekaj manj kot 2,5 milijona evrov.

V okviru projekta bo Občina Kamnik zagotovila trajnostno mobilnost za dnevni dostop prebivalcev na delovno mesto in mesto šolanja v občinah Kamnik, Mengeš, Trzin in Ljubljana. Investicija obsega 13,7 kilometra kolesarske povezave, od tega bo na novo zgrajenih oziroma rekonstruiranih 6,5 kilometra kolesarskih poti.

Projekt zagotavlja večjo prometno varnost kolesarjev, zmanjšuje negativne vplive motornega prometa na okolje, vzpodbuja trajnostno mobilnost in uporabo koles za vsakodnevna opravila kot alternativo avtomobilskim prevozom.

Foto: Jošt Gantar/slovenia.info

Deli to novico z ostalimi