S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo Prevalje-Poljana

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo Prevalje-Poljana

 Ljubljana, 20. maj 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »DRR DRSI Prevalje-Poljana«. Za 679 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo v okviru Dogovora za razvoj Koroške razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 213 tisoč evrov.

V okviru projekta bo Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo zgradila kolesarsko povezavo v skupni dolžini 2,41 kilometra na območju občine Prevalje. Natančneje, začetek kolesarske povezave bo na mostu preko reke Meže pri Petrolu in se bo nadaljeval vse do Poljane, kjer se bo priključil na državno cesto Prevalje-Ravne na Koroškem. S tem se bosta povezala lokalno in državno kolesarsko omrežje.

Naložba z zagotavljanjem pogojev za dnevne migracije kolesarjev, povečanje prometne varnosti ter izboljšanje pogojev za varno pešačenje in kolesarjenje na območju občine Prevalje spodbuja trajnostno mobilnost.

Foto: Pixabay

Deli to novico z ostalimi