S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo v občinah Radlje ob Dravi in Podvelka

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo v občinah Radlje ob Dravi in Podvelka

Ljubljana, 18. maj 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »DRR – Dravska kolesarska povezava v območju Občine Radlje ob Dravi in Občine Podvelka, odsek Vas-Brezno«. Za 3,9 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo v okviru Dogovora za razvoj Koroške razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dober milijon evrov.

V okviru projekta bo Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo na območju občin Radlje ob Dravi in Podvelka povezala zaledne kraje z regionalnimi središči preko kolesarskih poti in stez. Investicija obsega ureditev kolesarske steze v skupni dolžini 5,24 kilometra, od tega bo 4,02 kilometra novih povezav. S tem bo tamkajšnjim prebivalcem omogočena boljša dostopnost do posameznih območij in storitev.

Naložba bo omogočila uresničevanje ciljev trajnostne mobilnosti, med njimi tako izboljšanje kakovosti zraka in zmanjšanje hrupa, kot tudi spodbujanje aktivne mobilnosti prebivalcev, da bi se vozili s kolesom na delo in v šolo.

Foto: Koroska.si

Deli to novico z ostalimi