S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za rekonstrukcijo ceste v Miklavžu na Dravskem polju

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za rekonstrukcijo ceste v Miklavžu na Dravskem polju

Ljubljana, 23. april 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Ureditev kolesarskih poti in pločnikov ob rekonstrukciji Ptujske ceste v Miklavžu na Dravskem polju«. Za 1,5 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Miklavž na Dravskem polju v okviru Dogovora za razvoj Podravske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 492 tisoč evrov.

V okviru projekta bo Občina Miklavž na Dravskem polju uredila kolesarske poti, površine za pešce in javno razsvetljavo ter prestavila komunikacijske vode. Natančneje, urejenih bo 1,7 kilometra kolesarskih poti in prav toliko površin za pešce.

Investicija predstavlja pomemben regijski projekt ureditve kolesarske povezave med bližnjimi kraji. Z ureditvijo kolesarskih poti in pločnikov ob Ptujski cesti v Miklavžu na Dravskem polju bo namreč zagotovljena varna povezava celotnega naselja na že obstoječo kolesarsko pot in pločnik, ki se na severu naselja povezuje s sosednjo Mestno občino Maribor. S tem bo dosežena neprekinjena povezava za izvajanje trajnostnih oblik mobilnosti med urbanima središčema občin.

Foto: Tomo Jeseničnik/slovenia.info

Deli to novico z ostalimi