S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za upravljanje mobilnosti v Celju

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za upravljanje mobilnosti v Celju

Ljubljana, 18. maja 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Upravljanje mobilnosti v Mestni občini Celje«. Za skoraj 1,3 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Celje, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 677 tisoč evrov.

V okviru projekta bo Mestna občina Celje vzpostavila Centralno informacijsko platformo (CIP), ki bo vključevala enotno mestno kartico, nadgraditev strojne opreme, terminalno opremo na opredeljenih lokacijah in brezkontaktne kartice. Poleg tega bodo v omenjeni občini postavili sistem tabel za usmerjanje na parkirišča, le-ta pa bo med drugim obsegal vzpostavitev sistema za nadzor nad zasedenostjo parkirišč in postavitev večjih interaktivnih tabel.

Naložba bo prispevala k dosegu strateških ciljev omenjene občine, predvsem k vzpostavitvi pametne trajnostne mobilnosti in nizkoogljičnega mesta.

Foto: Novice.si

Deli to novico z ostalimi