S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Teden sredozemske obale in makroregionalnih strategij EU, 20.-23. september 2017

Teden sredozemske obale in makroregionalnih strategij EU, 20.-23. september 2017

Ob današnjem svetovnem dnevu oceanov vas obveščamo, da bo tradicionalni »Teden sredozemske obale in makroregionalnih strategij EU« med 20. in 23. septembrom 2017 na slovenski obali.

Osrednja tema letošnjega dogodka je »Živeti z morjem«.

Tudi letos bodo strokovnjaki, praktiki in deležniki na vladni in lokalni ravni razpravljali o pomenu morja in morske obale, njunih naravnih virov in gospodarskih potencialov, opozarjali na tveganja, ki jim je obala izpostavljena – tako naravnih, kot tistih, ki so posledica dejavnosti človeka, ter krepili zavest o pomenu morja in obale za kvalitetno življenje vseh.

Zvrstile se bodo okrogle mize, predstavitve projektov, delavnice in drugi dogodki za širšo in strokovno javnost, ki se bodo izvedli v sodelovanju več institucij, ki delujejo na področju makroregionalnih strategij Evropske unije, saj se prav v Sloveniji stikajo Podonavska, Jadransko-jonska in Alpska makroregija.
 

Več o dogodku na spletni strani Strategije EU za Jadransko-jonsko regijo (EUSAIR).

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

Vabimo vas tudi, da si ogledate video »Zeleni obali naproti – primer Slovenije«, ki prikazuje dosežke Slovenije na področju integriranega upravljanja obalnih območij.

Deli to novico z ostalimi