S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Objavljeno usposabljanje na delovnem mestu za več kot 4.500 brezposelnih

Objavljeno usposabljanje na delovnem mestu za več kot 4.500 brezposelnih

Na Zavodu za zaposlovanje so danes objavili javno povabilo za usposabljanje 4.525 brezposelnih na delovnem mestu pri delodajalcih iz vse Slovenije. Brezposelni si tako izboljšajo zaposlitvene možnosti, delodajalci pa usposobijo kandidate za konkretno delo.  
Namen programa je vključevanje brezposelnih oseb, ki so na trgu dela prepoznane med najbolj ranljivimi, v usposabljanja pri delodajalcih na konkretnih delovnih mestih. Med njimi so npr. starejši od 50 let ali starejši od 30 let z dolgotrajnejšo brezposelnostjo ali nižjo izobrazbo. Vključene osebe bodo pod strokovnim vodstvom mentorja opravljale naloge, predhodno določene v programu usposabljanja, da bi s tem pridobile znanja, veščine, spretnosti in delovne izkušnje, ki jim bodo povečale zaposlitvene možnosti ter okrepile njihovo konkurenčnost na trgu dela za opravljanje tovrstnih ali podobnih del. 

Za obdobje 2016/2017 je na voljo skoraj 8,75 milijona EUR, pri čemer 80 % sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, 20 % pa je zagotovljenih iz slovenskega proračuna. Šestdeset odstotkov celotne vrednosti je namenjene za brezposelne s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji, 40 % pa za brezposelne s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji. Cilj programa je vključiti 4.525 oseb iz omenjenih ciljnih skupin, pri čemer se jih bo po zaključku usposabljanja zaposlilo vsaj 20 odstotkov.

Več informacij in javno povabilo za delodajalce ter predstavitev programa za iskalce zaposlitve

 

Deli to novico z ostalimi