S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Vlada izdala novelo Uredbe o porabi sredstev evropske kohezijske politike v Republiki Sloveniji v programskem obdobju 2014–2020

Ljubljana, 30. marec 2017 - Vlada RS je izdala Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o porabi sredstev evropske kohezijske politike v RS v programskem obdobju 2014–2020 za cilj naložbe za rast in delovna mesta in jo bo objavila v Uradnem listu RS. 

Uredba o porabi sredstev evropske kohezijske politike v RS v programskem obdobju 2014–2020 za cilj naložbe za rast in delovna mesta podrobneje ureja del izvajanja evropske kohezijske politike v Sloveniji, ki je sicer utemeljen na neposrednem izvajanju evropskih pravnih podlag.

Predlagana novela uredbe obsega spremembo postopka sprejemanja izvedbenega načrta Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020 na način, ki bo omogočal učinkovitejše potrjevanje pripravljenih projektov, programov in javnih razpisov. Struktura samega izvedbenega načrta se ohranja, spreminja pa se način njegovega sprejemanja in spreminjanja oziroma dopolnjevanja. Sprememba skladno z Zakonom o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2017 in 2018 organu upravljanja, Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, omogoča, da na predlog posredniškega organa sprejme in objavi izvedbeni načrt v programskem obdobju 2014–2020. S tem se bo povečala fleksibilnost in hitrost implementacije sprememb, kar bo pozitivno vplivalo na učinkovitost izvajanja evropske kohezijske politike in posledično zmanjšala administrativno breme.

Deli to novico z ostalimi