S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Vlada potrdila izhodišča za spremembo Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020

Vlada potrdila izhodišča za spremembo Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020

Vlada RS je potrdila izhodišča za spremembo Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020 in predvidene prerazporeditve sredstev med njegovimi vsebinami. Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je naložila, da skladno s potrjenimi izhodišči pripravi ustrezno spremembo Partnerskega sporazuma za obdobje 2014–2020.

S ciljem povečanja uspešnosti in učinkovitosti politik Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020 (OP) in sredstev, ki so na razpolago, je Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) pristopila k pripravi predloga sprememb OP, pri tem pa upoštevala tudi specifične potrebe obeh kohezijskih regij.

Spremembo OP narekujejo povečanje pravic porabe s strani Evropske komisije v vrednosti 56 milijonov evrov, spremembe osnovnih predpostavk, predvsem glede možnosti uporabe finančnih instrumentov, in ustvarjanje pogojev za izvedbo nekaterih ključnih investicij.

Vlada je potrdila dodelitev dodatnih pravic porabe OP in pripadajoče slovenske udeležbe v skupni višini 225 milijonov evrov. Pri tem dinamika porabe sredstev v obdobju od 2017 do 2020 ne sme prekoračiti zgornjega obsega sredstev predvidenega v programu stabilnosti za namen izvajanja evropske kohezijske politike.

Na podlagi potrjenih izhodišč za spremembo OP bo SVRK opravila podrobno usklajevanje s posredniškimi organi in Razvojnima svetoma kohezijskih regij, prav tako tudi tehnične prilagoditve v okviru posameznega sklada in med skladi. Usklajena sprememba OP bo posredovana v potrditev Evropski komisiji.

 

Deli to novico z ostalimi