S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Za boljše prometne povezave: Evropska sredstva za rekonstrukcijo ceste Cerknica-Bloška Polica

Za boljše prometne povezave: Evropska sredstva za rekonstrukcijo ceste Cerknica-Bloška Polica

Ljubljana, 11. junij 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Rekonstrukcija ceste Cerknica-Bloška Polica«. Za 3,6 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo v okviru Dogovora za razvoj regij Primorsko-Notranjske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobra 2,5 milijona evrov.

V okviru projekta bo Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo uredila 2,12 kilometra odseka na državni cesti Cerknica-Bloška Polica. Na omenjenem odseku bo uredila tudi dvosmerno kolesarsko stezo, ki bo široka 2,5 metra. Poleg tega bo uredila še odvodnjavanje, zgradila podporno konstrukcijo (kamnite zložbe) in postavila novo prometno signalizacijo.

Naložba bo povečala prometno varnost in potovalne hitrosti ter izboljšala povezanost, hkrati pa znižala stroške voznikov in zmanjšala škodljive vplive na okolje.

Foto: Cerknica.si

Deli to novico z ostalimi