S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Za kakovostno preživeto tretje življenjsko obdobje: Evropska sredstva za dnevno varstvo starejših v Kranju

Za kakovostno preživeto tretje življenjsko obdobje: Evropska sredstva za dnevno varstvo starejših v Kranju

Ljubljana, 22. junij 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Dnevno varstvo starejših – Planina«. Za milijon evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Kranj v okviru Dogovora za razvoj Gorenjske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 280 tisoč evrov.

V okviru projekta bo Mestna občina Kranj obnovila obstoječi trgovski objekt na Planini in mu s tem spremenila namembnost v dnevno varstvo starejših od 65 let. Natančneje, od prvotne stavbe bo ostala zgolj osnovna konstrukcija, saj jo bodo temeljito obnovili. Zamenjali bodo streho in stavbno pohištvo, naredili novo pročelje in uredili nove tlake. V prenovljenem objektu bo dnevnega varstva starejših deležnih 30 oseb.

Naložba sledi konceptu prehoda iz institucionalnih na skupnostne oblike storitev za lokalno in širše okolje ter s tem prispeva k izboljšanju kakovosti skupnostnih storitev oskrbe.

Gradbena dela se bodo začela predvidoma letošnjo jesen, projekt pa bo predvidoma končan do poletja 2022.

Foto: Pixabay

Deli to novico z ostalimi