S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Zagotavljamo varen dostop do pitne vode: Evropska sredstva za oskrbo s pitno vodo na območju Zgornje Save

Zagotavljamo varen dostop do pitne vode: Evropska sredstva za oskrbo s pitno vodo na območju Zgornje Save

Ljubljana, 26. maj 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Oskrba s pitno vodo na območju Zgornje Save – 4. sklop DRR«. Za dobre 3 milijone evrov vreden projekt, ki ga bosta izvajali Občina Preddvor in Občina Naklo v okviru Dogovora za razvoj Gorenjske razvojne regije, bo Kohezijski sklad prispeval 943 tisoč evrov.

V okviru projekta bosta občini Naklo in Preddvor zgradili 6828 metrov vodovodnega sistema – od tega bo večina, 5941 metrov, v občini Preddvor, kjer bo zgrajeno tudi prečrpališče, medtem ko bo Občina Naklo zgradila 887 metrov vodovodnega sistema in vodohran.

Naložba bo omogočila, da se bo na javno vodovodno omrežje priključilo 195 prebivalcev v občini Preddvor, boljše oskrbe s pitno vodo pa bo deležnih 22.197 prebivalcev iz občin Kranj, Naklo, Šenčur in Preddvor.

Foto: Pixabay

Deli to novico z ostalimi