S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Zagotavljamo varen dostop do pitne vode: Evropska sredstva za oskrbo s pitno vodo v Savinjski regiji

Zagotavljamo varen dostop do pitne vode: Evropska sredstva za oskrbo s pitno vodo v Savinjski regiji

Ljubljana, 22. junij 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Oskrba s pitno vodo v Savinjski regiji – 1. sklop«. Za 6,2 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Žalec skupaj z občinami Braslovče, Polzela, Prebold, Tabor in Vransko v okviru Dogovora za razvoj Savinjske razvojne regije, bo Kohezijski sklad prispeval skoraj 2,6 milijona evrov.

Občina Žalec kot nosilka projekta bo v sodelovanju z naštetimi občinami na vodovodnih sistemih Tabor, Vransko-Polzela in Žalec, ki so povezani v enovit vodovodni sistem, na novo zgradila oziroma rekonstruirala le-tega. Natančneje, v okviru investicije bodo občine izvedle rekonstrukcijo skoraj 2.000 metrov vodovoda ter treh črpališč. Poleg tega bodo zgradile novo zajetje, objekt za pripravo vode, dva vodohrana in 10,5 kilometra novega vodovoda.

Naložba bo zagotovila stabilnejšo in varnejšo oskrbo s kakovostno pitno vodo za 14.807 prebivalcev.

Projekt bo zaključen predvidoma v prvi polovici leta 2023.

Foto: iStock

Deli to novico z ostalimi