S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Zagotavljamo varen dostop do pitne vode: Evropska sredstva za rekonstrukcijo tranzitnih cevovodov v Podravski razvojni regiji

Zagotavljamo varen dostop do pitne vode: Evropska sredstva za rekonstrukcijo tranzitnih cevovodov v Podravski razvojni regiji

Ljubljana, 18. maja 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Rekonstrukcija tranzitnih cevovodov na potezi Košaki-Počehova – DRR«. Za 3 milijone evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Šentilj v svojem imenu in v imenu občin Benedikt, Cerkvenjak, Kungota, Lenart, Maribor, Pesnica, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah in Sveti Jurij v Slovenskih goricah v okviru Dogovora za razvoj Podravske razvojne regije, bo Kohezijski sklad prispeval skoraj 1,4 milijona evrov.

V okviru projekta bo Občina Šentilj hidravlično izboljšala cevovod, ki zagotavlja pitno vodo 31.867 uporabnikom na območju devetih občin: Benedikt, Sveta Ana, Cerkvenjak, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Pesnica, Lenart, Kungota in Šentilj, medtem ko je Mestna občina Maribor v projekt vključena kot občina upravičenka, ker tranzitni cevovod, ki je predmet projekta, leži na območju te mestne občine. Zgrajenih bo 2.642 metrov cevovodov, poleg tega pa se bo prenovil objekt prečrpališče Košaki, črpalni agregati in pripadajoča oprema.

Z izvedbo investicije se bodo izboljšale pretočne in tlačne razmere ter se zmanjšale obstoječe havarije na tlačnem cevovodu, dolgoročno pa bo omogočena možnost priključitve še ostalih prebivalcev v predmetnih občinah na javni vodovodni sistem. Skoraj 32 tisoč prebivalcev v Podravski razvojni regiji bo deležnih boljše in varnejše oskrbe s pitno vodo.

Foto: Polona Avanzo

Deli to novico z ostalimi