S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

ZMOS objavil javno povabilo za področje trajnostne mobilnosti

ZMOS objavil javno povabilo za področje trajnostne mobilnosti

Skladno z določili Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020 lahko za sredstva v okviru mehanizma Spodbujanje trajnostnega urbanega razvoja (CTN) kandidira vseh 11 mestnih občin, ki so pripravile in sprejele trajnostne urbane strategije. Skupno je v tem okviru na voljo 117 milijonov evrov evropskih sredstev (10 milijonov evrov za ukrepe na področju trajnostne rabe energije, 21 milijonov evrov za spodbujanje trajnostne mobilnosti v mestih in 86 milijonov evrov za ukrepe urbane prenove) oz. dobrih 139 milijonov evrov, če tem sredstvom prištejemo še pripadajoči delež lastne udeležbe iz proračuna Republike Slovenije.

V okviru izvajanja tega mehanizma so bila oz. bodo v programskem obdobju 2014-2020 objavljena najmanj tri javna povabila, saj se na način navedenega mehanizma izvajajo tri različne prednostne naložbe Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020 (OP), in sicer:
- področje energetske učinkovitosti – PN 4.1,
- področje trajnostne mobilnosti – PN 4.4,
- področje urbane prenove – PN 6.3 . 

ZMOS je 17. marca 2017 že objavil povabilo za prijavo projektov energetske sanacije stanovanjskih stavb, 26. maja 2017 povabilo za projekte urbane regeneracije danes, 6. oktobra 2017, pa objavlja povabilo za področje trajnostne mobilnosti.

Predmet sofinanciranja so projekti, ki bodo prispevali k realizaciji ukrepov za spodbujanje nizkoogljičnih strategij za vse vrste območij, zlasti za urbana območja, vključno s spodbujanjem trajnostne multimodalne urbane mobilnosti in ustreznimi omilitvenimi ukrepi in realizacij ukrepov, določenih v celostnih prometnih strategijah mestnih občin. 
Podprte bodo naložbe v izgradnjo in vzpostavitev sistemov P+R (parkiraj in presedi), ki so del razvoja javnega potniškega prometa in drugih organiziranih oblik trajnostne mobilnosti (npr. javni sistem izposoje koles) v mestnih občinah in so smiselno uvrščeni v prostor z vidika potreb po prevozu potnikov, tako da omogočajo prestopanje z osebnega avtomobila na bolj trajnostna prometna sredstva. 

Cilj povabila je namreč podpreti dejavnosti, ki prispevajo k učinkovitejšemu javnemu potniškemu prometu in k ostalim oblikam trajnostne mobilnosti.

Javno povabilo


Več na: http://www.zmos.si/

Deli to novico z ostalimi