S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Znani rezultati drugega roka javnega razpisa čezmejnega programa sodelovanja Slovenija–Hrvaška

Znani rezultati drugega roka javnega razpisa čezmejnega programa sodelovanja Slovenija–Hrvaška

Odbor za spremljanje programa sodelovanja med Slovenijo in Hrvaško za programsko obdobje 2014–2020, ki je 9. in 10. maja 2017 zasedal na otoku Krk na Hrvaškem, je odločal o projektih, prejetih na drugi rok javnega razpisa. Skupno je bilo oddanih 112 projektnih vlog, od tega je bilo 65 administrativno ustreznih in upravičenih. Izmed njih je Odbor odobril 12 projektnih predlogov – z njihovimi nosilci bodo v prihodnjih mesecih sklenjene pogodbe o sofinanciranju – 17 vlog je odložil, 36 pa zavrnil.

V okviru 2. prednostne osi »Ohranjanje in trajnostna raba naravnih in kulturnih virov« je bilo odobrenih enajst projektovv skupni vrednosti 10.759.160 evrov sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR), in sicer Riviera4Seasons2, CLAUSTRA+, ECooL-Tour, LIKE, Prebujanje / Buđenje, ZELENO ŽELIMO, ŽIVA COPRNIJA, MISTERION, KRASn'KRŠ, ČIGRA ter projekt Uživam tradicijo. V okviru 3. prednostne osi »Zdrava, varna in dostopna obmejna območja« pa je Odbor za spremljanje odobril projekt +Health v vrednosti 731.629 evrov sredstev ESRR.

Do danes je tako v okviru programa vezanih nekaj več kot 16 milijonov evrov ESRR sredstev oz. 49 odstotkov vseh razpoložljivih programskih sredstev. 3. rok javnega razpisa se bo zaključil 27. septembra 2017 ob 12. uri, kjer si prav tako želimo uspešnega povezovanja partnerjev iz obeh strani meje. S sofinanciranimi projekti v okviru programa namreč ne le krepimo sodelovanje med državama, temveč predvsem prispevamo k dvigu kakovosti življenja prebivalcev skupnega obmejnega območja ter spodbujamo zavedanje, da naša soseščina ni tujina, ampak je del skupne Evrope.

Več na spletni strani Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Hrvaška.

Deli to novico z ostalimi