S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Lesena bivanjska samozadostna enota

Lesena bivanjska samozadostna enota je modularna in namenjena različnim začasnim potrebam. Uporablja se lahko kot počitniška enota, drevesna hiška ali kot bivak namenjen kratkotrajnemu bivanju za potrebe raziskav, turizma in pohodništva. Na Ljubljanskem gradu je lesena enota kot vertikalno organizirana skulptura služila kot začasna knjižnica. Velikost enote omogoča različne načine transporta. Osnovna enota predstavlja modul velikosti 4.50 m x 2.50 m x 2.70 m in omogoča bivanje od dveh do treh oseb (s kuhinjo, kopalnico, posteljo in sedišči) ali pa se sestavlja horizontalno oz. vertikalno v dvojček, trojček ali podobno. Konstrukcija je iz lesa, obojestransko ojačana z vezanimi ploščami. Lahko je vijačena v tla z vijaki, sidri ali pa ima kot temelje prenosne betonske kvadre.

Objekt, ki je bil narejen v sodelovanju z arhitekturnim birojem Ofis arhitekti, tako z opremo kot konstrukcijo in fasado promovira slovensko lesarstvo in tradicionalna znanja lesarske in mizarske stroke.

Predstavitveni video

Upravičenec: Permiz d.o.o.

Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020

Sklad: Evropski sklad za regionalni razvoj

Skupna višina sredstev: 197.795 evrov

EU prispevek: 197.795 evrov

 

Foto: Permiz d.o.o.