S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Oskrba s pitno vodo na območju Sodražice, Ribnice in Kočevja

Projekt »Oskrba s pitno vodo na območju Sodražica – Ribnica – Kočevje« je partnerski projekt treh občin, njegov namen pa je zagotavljanje zanesljive oskrbe prebivalcev teh treh občin z varno in zdravo pitno vodo. Z naložbo urejajo čiščenje vode na čistilnih napravah, hidravlično izboljšujejo vodovodno omrežje in omogočajo nove priključitve nanj.

V sklopu projekta so ustrezno uredili že obstoječe vodne vire Blate, Slovenska vas in Podstene ter vrtine Sodražica. Vodne vire na manjših, lokalnih vodooskrbnih sistemih bodo opustili, konzervirali ali pa uporabili kot rezervne vodne vire. Zgradili so več kot 65 000 metrov novih cevovodov, 11 črpališč, 4 vodohrane in 3 čistilne naprave za pitno vodo. Obstoječe vodovode so za boljši nadzor in učinkovitejše zagotavljanje kakovostne pitne vode povezali v celovit sistem vodooskrbe. Z izboljšanjem hidravličnih značilnosti vodovodnega sistema so zagotovili boljšo pretočnost vode v cevovodih. Ob tem so zmanjšali vodne izgube, kar bo pomembno prispevalo tudi k ohranjanju neprecenljivih naravnih virov.

Uresničitev projekta, ki je v zaključni fazi, bo v občinah Sodražica, Ribnica in Kočevje zagotovila zanesljivo oskrbo z varno in zdravo pitno vodo za 25.114 ljudi. S tem bo območje ne samo bolj prijazno za bivanje, ampak bodo boljši tudi pogoji za ustvarjanje novih razvojnih priložnosti občin in širše regije.

FOTO: David Lotrič

Upravičenec: Občine Sodražica, Ribnica in Kočevje
Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020
Sklad: Kohezijski sklad
Skupna višina sredstev: 25 milijona evrov
EU prispevek: 18,4 milijona evrov