S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Soboško jezero

V okviru projekta so se ob obali jezera uredile nove brežine in zelene površine ter motorični park z otroškim igriščem in območjem za piknike ter prireditve. Celovita revitalizacija južnega obrežja Soboškega jezera zajema: ureditev novih brežin in zunanjo ureditev, postavitev 35. vadbenih postaj motoričnega parka, postavitev urbane opreme in otroških igral, ureditev utrjenih površin, ureditev prireditvenega in štirih piknik prostorov, ureditev naravnega biotopa v ozadju (na območjih, ki so pred posegom bila agrarno izkoriščena, degradirana ali poraščena z invazivnimi tujerodnimi vrstami – kot metode naravnih ekoremediacij) in osvetlitev površin ob sprehajalni poti.

Postavitev motoričnega parka je bila izvedena s pomočjo sodobnih načrtovalskih ukrepov, ki prispevajo tudi k zaščiti območja naravnih habitatov in imajo tudi ekološko-očiščevalno funkcijo. Postavitev motoričnega parka bo omogočala raznovrstne aktivnosti in s tem pomembno dopolnjevala privlačnost in prepoznavnost Soboškega jezera. Poleg revitalizacije degradiranega prostora območja gramoznice v opuščanju je pomembna funkcija projekta spodbujanje gibanja in s tem zdravega načina življenja prebivalcev mesta in regije ter obiskovalcev Soboškega jezera.

Z ureditvijo jezera položen temeljni kamen za razvoj vodnih športov // 60-sekundni dokumentarec

Ureditev južnega dela Soboškega jezera dopolnjuje postavitev paviljona »Vrata v Pomurje – regijski promocijski center«.

Upravičenec: Mestna občina Murska Sobota

Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020

Sklad: Evropski sklad za regionalni razvoj

Skupna višina sredstev: 1.576.461 evrov

EU prispevek: 981.295 evrov

 

Foto: Foto in predstavitveni video: TV IDEA – Osrednja pomurska televizija