S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

V apartmajih Brina povezali okolje, energetiko in turizem

V apartmajih Brina v Bohinju so si zastavili cilj, da kar najbolj povečajo učinkovito rabo energije  in uporabo obnovljivih virov energije ter s tem ohranijo avtentičnost njihovih namestitev. Tako so v okviru javnega razpisa za Podpora mikro, malim in srednje velikim podjetjem s področja turizma za povečanje snovne in energetske učinkovitosti na obmejnem problemskem območju pridobili evropska sredstva za energetsko obnovo.

Cilj projekta je bil zmanjšati rabo energije in v večji meri izkoristiti obnovljive vire energije ter hkrati zmanjšati porabo vode in odpadkov. Največji prispevek k zmanjšanju emisij CO2 so dosegli s prenovo sistema centralnega ogrevanja in prehodom iz utekočinjenega naftnega plina na izrabo energije podtalnice s pomočjo sodobne toplotne črpalke voda/voda. Z vgradnjo energetsko učinkovitih oken so znižali obstoječo rabo energije. Dodatno povečanje deleža OVE so izvedli z namestitvijo kakovostnih visokozmogljivih ploščatih sprejemnikov sončne energije. Eden izmed ukrepov je bil tudi zmanjšanje porabe vode, kar so dosegli z vgradnjo varčnih armatur v kuhinji in kopalnici. Vse obstoječe komunalne kapacitete pa so zamenjali s koši za ločevanje odpadkov in k obstoječim kapacitetam dodali še skupen zalogovnik za biološke odpadke in steklo.

Prepričani so, da so »z izvedenimi ukrepi ne le pripomogli k manjšemu vplivu na okolje, pač pa tudi dvignili udobje gostov. S tem smo tako povezali tri ključne segmente – okolje, energetiko in turizem«.

Več informacij o projektu

FOTO: Apartmaji Brina

Upravičenec: Apartmaji Brina d.o.o.
Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020
Sklad: Evropski sklad za regionalni razvoj
EU prispevek: 69.574,82 evrov