S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Dan evropskih priložnosti

  • Kdaj: 17. maj 2018 od 9. do 12. ure
  • Kje: Mladinski center, Gubčeva 10a, Brežice

PROGRAM DOGODKA:

Dan evropskih priložnosti bo odprl vrata do informacij vsem obiskovalcem, ki jih zanimajo zaposlitvene priložnosti v EU, izobraževanja  v tujini, mladinske izmenjave ipd.  V evropskem kotičku bodo deležni tudi informacij o projektu PiMP (Priložnosti in izzivi mladih v Posavju),  ki na delavnicah mladim omogoča pridobivanje dodatnih kompetenc za uspešno zaposlitev. Skrite recepte kako vstopati na trg dela, bodo delili tudi z obiskovalci. Obiskovalce čakajo tudi številne praktične nagrade na kvizu »Koliko vem o EU?«, ki jih bo na zabaven način popeljal v spoznavanje zanimivosti držav članic. 

O PROJEKTIH

Projekt Priložnosti in izzivi mladih v Posavju (PiMP) mladim med 15 in 29 leti starosti, ki so brezposelni oz. še študirajo, ponuja brezplačne neformalne delavnice iz različnih področji: podjetništvo, turizem, marketing, digitalna znanja, poslovno komuniciranje, javno nastopanje, grafično oblikovanje, tuji jeziki ipd. S projektom se  Mladinski center Brežice loteva reševanja nezaposlenosti mladih v Posavju skozi inovativen in kakovostno zastavljen program usposabljanja in izobraževanja, katerega končni cilj je zaposlovanje mladih. Delavnice projekta spodbujajo povezovanje mladih, kritično razmišljanje, učenje na neformalen način in udeležencem zagotavljajo nove kompetence za lažji vstop na trg dela.

V okviru projekta  Evropske urice v evropskem kotičku imajo v Mladinskem centru Brežice na voljo številne publikacije s področja podjetništva, zaposlovanja v EU, turizma, splošnih informacij o EU. Poudarek je na publikacijah za mlade: o programu ERASMUS, o EVS – Evropski prostovoljni službi, študiju in delu v tujini, o možnostih pripravništva v EU inštitucijah ipd. Tudi za najmlajše imajo pripravljene prikupne brošure, s katerimi se lahko na zabaven način naučijo, kaj EU pravzaprav počne. Namen projekta je čim bolje približati EU priložnosti vsem obiskovalcem.  Vsak ponedeljek od 14. do 16. ure pa je v kotičku na voljo tudi informator, na katerega se lahko obiskovalci obrnejo s svojimi vprašanji in sodelujejo v nagradnem kvizu : »Koliko vem o EU?« Evropski kotiček je tudi potujoče narave, saj se vsak teden seli na srednje šole in fakulteto v Brežicah.  

Foto: Arhiv upravičenca