S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Predstavitev Večgeneracijskega centra Skupna točka na Slovenski filantropiji: MEDKULTURNI KOTIČEK NA VESELEM DNEVU PROSTOVOLJSTVA

  • Kdaj:  17. maj med 13. in 17. uro
  • Kje: na Prešernovem trgu v Ljubljani

PROGRAM DOGODKA

Medkulturni kotiček, ki bo potekal na Prešernovem trgu na Veselem dnevu prostovoljstva, bo zajemal zanimivo paleto spoznavanja z različnimi kulturami. Spoznavali bomo, kako se naša imena napišejo v različnih pismenkah, iz prve roke bomo lahko pridobili informacije o določenih državah (npr. Eritreja, Irak, Iran, Sirija idr.) ter se imeli možnost med seboj spoznati in povezovati. 

Na Veselem dnevu prostovoljstva se bodo predstavile številne prostovoljske organizacije iz cele Slovenije in proslavile svoje delo. Mnoge izmed njih v svoje delo vključujejo prostovoljke in prostovoljce, ki neprecenljivo prispevajo k učinkovitejšem vključevanju priseljencev.

V medkulturnem kotičku bomo omogočili medsebojno druženje in srečevanje različnih kultur na ustvarjalen in prijateljski način.

Želimo si, da skupaj z vami soustvarimo nepozabno medkulturno druženje!

O PROJEKTU

Večgeneracijski center Skupna točka je projekt, ki poteka v sodelovanju s Slovensko filantropijo, in je namenjen medgeneracijskemu in medkulturnemu povezovanju. Ustvarja prostor za druženje, sodelovanje, prenos znanja in aktivno učenje v vseh življenjskih obdobjih, hkrati pa uvaja vsebine in za vključevanje in socializacijo ranljivih skupin ter nudi preventivne programe in vsebine. Skozi pestre aktivnosti, ki potekajo v večgeneracijskem centru Skupna točka, omogočajo socialno vključevanje vseh generacij v skupnosti ter gradijo solidarnost, zaupanje in medsebojno pomoč. S tem želijo omogočiti premostitev vrzeli med generacijami, ki jo v hitrem tempu življenja vsi pozabljamo.

Foto: Arhiv VGC Skupna točka