S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

ZERO WASTE življenjski slog: predstavitev Večgeneracijskega centra Hiša Sadeži družbe Logatec

  • Kdaj:  15.  in 16. maj 2018
  • Kje: Tržaška cesta 105, Logatec

PROGRAM DOGODKOV

  • 15. maj ob 17. uri: predavanje ZERO WASTE življenjski slog

    Najbolj znana slovenska »zerowasterka« Maja Nagode, ki skupaj s svojo štiričlansko družino in psom na leto proizvede zgolj eno vrečko smeti, bo govorila o pravilnem ločevanju in različnih načinih za preprečevanje nastajanja odvečnih odpadkov. Izvedeli bomo kaj je ZEROWASTE in kaj lahko tudi sami storimo, da zmanjšamo količino odpadkov.

  • 16. maj 2018 ob 17. uri: Delavnica izdelave trdih mil in šamponov

V okviru delavnice bomo predstavili praktične načine za preprečevanje nastajanja odvečnih odpadkov in pokazali postopke izdelave naravnih domačih trdih mil in šamponov. Delavnica je namenjena širjenju znanj o domači izdelavi kozmetičnih sredstev ter načinih za zmanjševanje  odpadne embalaže, strupenih in škodljivih snovi.

O PROJEKTU

Večgeneracijski center Skupna točka je projekt, ki poteka v sodelovanju s Slovensko filantropijo, in je namenjen medgeneracijskemu in medkulturnemu povezovanju. Ustvarja prostor za druženje, sodelovanje, prenos znanja in aktivno učenje v vseh življenjskih obdobjih, hkrati pa uvaja vsebine in za vključevanje in socializacijo ranljivih skupin ter nudi preventivne programe in vsebine. Skozi pestre aktivnosti, ki potekajo v večgeneracijskem centru Skupna točka, omogočamo socialno vključevanje vseh generacij v skupnosti ter gradijo solidarnost, zaupanje in medsebojno pomoč. S tem želijo omogočiti premostitev vrzeli med generacijami, ki jo v hitrem tempu življenja vsi pozabljamo.

Foto: Arhiv VGC Skupna točka