S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Pohod po Krožni poti vojaške zgodovine

  • Kdaj: 13. maj 2018 med 8. in 9. uro
  • Kje: Park vojaške zgodovine, Pivka
 

PROGRAM DOGODKA:

  • spomladanski pohod po Krožni poti vojaške zgodovine: pot povezuje Park vojaške zgodovine, podzemno utrdbo Alpskega zidu na Primožu, Šilentabor nad Zagorjem in vas Narin.
  • Trajanje pohoda: približno 4 h
  • Dolžina krožne poti: 14,5 km

O PROJEKTU

Park vojaške zgodovine je muzejska ustanova v Pivki, ki se ukvarja z ohranjanjem in predstavljanjem vojaško-zgodovinske dediščine s poudarkom na vojaški tehniki. Nahaja se v kompleksu nekdanje italijanske in kasneje jugoslovanske vojašnice ter vključuje bližnjo utrdbo Alpskega zidu, do katere vodi tematska učna pot. Osnovno poslanstvo Parka je ohranjanje spomina na nastanek samostojne slovenske države in vojno 1991. Z izvedbo sofinanciranega projekta je Park vojaške zgodovine, po zgledu sodobnih vojaških in tehničnih muzejev po svetu, vzpostavil pogoje za delovanje voznega dela muzejske zbirke. Za vožnje s starimi oklepniki in vojaško-zgodovinske ponazoritve je s sanacijo degradiranega območja ob vojašnici nastala primerna ploščad s tribunami, ki zagotavljajo boljši pregled in varnost obiskovalcev. V okviru projekta  je bila preurejena tudi pešpot na Primož, ki je  speljana ob robu muzejskega kompleksa.

 
Vrednost projekta: 5,4 milijona evrov
ESRR prispevek: 3,9 milijona evrov