S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Kohezija do 2013 English

Za povečavo in pomanjšavo elementov uporabljajte tipki CTRL+ ali CTRL-.

Predstavitev ekoloških vin kmetije Sagmeister

O PROJEKTU Predstavitev ekoloških vin kmetije Sagmeister

Z vinogradništvom in vinarstvom se na kmetiji Sagmaister ukvarjajo zadnjih 40 let. Kmetija zajema dobra 2 hektarja vinogradov, živijo trije rodovi Zagmajstrovih. Svoje bogate izkušnje in delovne navade prenašajo iz roda v rod. V ponudbi imajo kakovostna in vrhunska vina kot tudi predikate in ledena vina. V okviru dogodka bodo izvedli pokušino ekoloških vin v njihovi kleti tako za zainteresirane gostince kot tudi za domače in tuje goste.

Kmetija je v preusmeritvi v ekološko kmetovanje in je pridobila sredstva iz Programa razvoja podeželja 2014–2020. Javnosti želijo predstaviti širšo sliko o ekološki proizvodnji grozdja in vina, saj je ta način vinogradništva in vinarstva pri nas redek. Z ekološkim vinogradništvom so se odrekli kvantiteti na račun kvalitete. Ob pokušini vin lahko gostje spoznajo kvaliteto in upravičenost cene ekološkega vina. 

FOTO: Blaž Zagmajster

OKVIRNI PROGRAM DOGODKA

Kdaj?

  1. – 18. 5. 2019

Kje?

Bizeljsko

Kaj?

Dan odprtih vrat

  • predvidevajo izvesti pokušino ekoloških vin na domačiji v kleti, za zainteresirane gostince kot tudi za končne porabnike; prav tako je projekt namenjen tujim turistom, in sicer tistim, ki tranzitirajo skozi Bizeljsko, ter turističnim agencijam, ki organizirajo enodnevne izlete