S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Kohezija do 2013 English

Za povečavo in pomanjšavo elementov uporabljajte tipki CTRL+ ali CTRL-.

eProstor: »En prostor za vse«

Program projektov eProstor (eProstor): »En prostor za vse«

Z eProstorom bodo podprti ukrepi za vzpostavitev enotne informacijske infrastrukture za prostorske podatke v Sloveniji, skladno z direktivo INSPIRE. Vzpostavljen bo prostorski informacijski sistem in izvedena bo informacijska prenova nepremičninskih evidenc. S tem bo omogočeno elektronsko poslovanje v postopkih pridobitve gradbenega dovoljenja, priprave prostorskih aktov in evidentiranja nepremičnin. Za potrebe elektronskega poslovanja znotraj novega informacijskega sistema bodo skenirani arhivi nepremičninskih evidenc in državni prostorski akti. Prav tako bo narejena lokacijska izboljšava grafičnega dela zemljiškega katastra in zajeti bodo podatki o pozidanih stavbnih zemljiščih.

eProstor bo pomembno prispeval k izboljšanju konkurenčnosti in ozelenitvi gospodarstva, izboljšanju poslovnega okolja in spodbujanju podjetniških dejavnosti na področju prostorskega načrtovanja, graditve in evidentiranja nepremičnin. Odpravljene bodo administrativne ovire, omogočeno bo brezpapirno elektronsko poslovanje tako javnega sektorja kot tudi gospodarstva z javno upravo in zagotovljeni bodo enostavno dostopni uradni podatki o nepremičninah ter prostoru. S tem bo omogočeno hitrejše in enostavnejše poslovanje gospodarskih subjektov pri vseh življenjskih dogodkih povezanih z urejanjem prostora, graditvijo objektov in upravljanja z nepremičninami.

Predstavitveni video projekta

Upravičenec: Geodetska uprava Republike Slovenije

Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020

Sklad: Evropski sklad za regionalni razvoj

Skupna višina sredstev: 22,4 milijona evrov

EU prispevek: 17,9 milijona evrov

 

FOTO: eProstor